Κρατήσεις

Εγγύηση Καλύτερης Τιμής
Validation Link Validation Link
Επιλογη Γλωσσας: EN GR
Packages
&
OFFERS

Δραστηριοτητες

Λιμνη Κερκινη στις Σερρες

Η Κερκίνη είναι μία τεχνητή λίμνη η οποία σχηματίστηκε μετά την κατασκευή του αρδρευτικού φράγματος του ποταμού Στρυμώνα και είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, από υδρόβια φυτά σε διάφορα είδη ψαριών, ερπετών και άγριων πουλιών. Η κωπηλασία στη λίμνη Κερκίνη είναι μία μοναδική εμπειρία που πρέπει ο κάθε ταξιδιώτης στις Σέρρες να δοκιμάσει, ως μάι από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Tο Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης προσφέρει μία πραγματικά εκπληκτική δυνατότητα για παρατήρηση πουλιών. Βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και έχει στο κέντρο του τη λίμνη Κερκίνη, ένα πραγματικό διαμάντι της Ελλάδας. Η λίμνη περιβάλλεται από δύο όμορφα βουνά, το όρος Κερκίνη (Μπέλες) και το Μαυροβούνι. Η λίμνη Κερκίνη, διαθέτοντας μία καταπληκτική και μοναδικής αξίας βιοποικιλότητα, είναι η καταπληκτικότερη και η πιο εύκολα προσβάσιμη περιοχή για παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αποτελεί το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου σε μία αποικία φωλιάζουν 12 διαφορετικά είδη πουλιών, αλλά και η μοναδική περιοχή στην οποία για πρώτη φορά μετά από 150 χρόνια επεκτάθηκαν τα όρια της περιοχής αναπαραγωγής του απειλούμενου είδους του αργυροπελεκάνου (Pelecanus crispus.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης με πάνω από 300 είδη καταγραμμένων πουλιών, αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία ζωής για παρατήρηση πουλιών κάθε στιγμή του χρόνου. Η Ανατολική όχθη, αποτελεί τον πυρήνα της άγριας πανίδας που συγκεντρώνει η λίμνη. Το τοπίο έκει, ποικίλει έντονα από εποχή σε εποχή. Σε αυτή την πλευρά βρίσκεται το παραλίμνιο δάσος που το χειμώνα είναι κομμάτι της λίμνης με το νερό να σκεπάζει της ρίζες των δέντρων, ενώ το καλοκαίρι στεγνώνει και μοιάζει με καταπράσινο λιβάδι. Είναι το ιδανικό σημείο για παρατήρηση των άγριων ζώων όπως βουβάλια και εναλλακτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη λίμνη.

ΑΠΟ PHILIPPOS XENIA HOTEL ΠΡΟΣ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Φωτογράφοι : Ζήσης Μανδιώτης, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Χριστίνα Παπαφράγκου

Photos